Leerstoornissen

Dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, dys... Wat na de diagnose ?

Welke problemen ervaren kinderen met een leerstoornis in de klas ? En vooral : hoe kunnen we hen als leraar of als ouder helpen ? Vaak doen ze heel hard hun best, steken veel tijd in schoolwerk en oefenen uren thuis. Maar al dat harde werk leidt niet altijd tot goede resultaten. Welke manier van leren brengt wel resultaat ?


Hoe kunnen we in de klas onze manier van les geven zo organiseren dat het goed is voor iedereen ? Welke technieken, die zijn ontwikkeld voor kinderen met leerstoornissen, zijn ook goed voor ‘gewone’ kinderen ?

Mijn kind heeft dys... ! Wat nu ?

Een kind met een leerstoornis thuis begeleiden vraagt van ouders een belangrijke inspanning. Lezen, schrijven, rekenen en leren gaan niet vanzelf. Voor ouder en kind kan het frustrerend zijn te merken dat een kind wel slim is, maar de schoolse resultaten toch uitblijven.


Wat kan je als ouder doen om je kind zo goed mogelijk te ondersteunen ? Op welke manier stimuleer je thuis het lezen? Hoe oefen je voor een dictee? Hoe kan je de sterke kanten van je kind zo veel mogelijk in de verf zetten, zodat zijn of haar zelfbeeld goed blijft?

All Rights Reserved By StipDesign

logo 2